Om Robert

Robert Alan Morley, født 22.12-1957, er en Norsk/Engelsk musiker, låtskriver, musikkprodusent og studiotekniker som har jobbet i en årrekke med mange kjente og ukjente artister, skuespillere og musikere.

Robert begynte sin karriere allerede i musikalsk barnehage, senere lærte han noter i en alder av 5, og spilte blokkfløyte etter noter før han begynte på skolen. Da han begynte på skolen, spilte han klarinett i skolekorpset på Veitvet før han begynte å ta pianotimer på musikkskolen på Veitvet. Etter noen år på musikkskolen, ble Robert pianist i et Tensingkor på Veitvet. Deretter var han med i forskjellige band. Han startet som vokalist i bandet ”Krishna” i 1972/73. Deretter fortsatte han som vokalist i bandet ”Decibel AS” i 1975. Dette var typiske hardrockband fra 70-tallet.

Robert studerte musikk på Manglerud Videregående i 3 år, før han tok eksamen ved Barratt Dues Musikkinstitutt og ble klaverpedagog. (4 årig høyskoleutdannelse.)

Samtidig med studiene, spilte Robert i forskjellige band. Først ”Lucky Band” i 1976, deretter ”Nova Media” fra 1976 til 1979, Bandet ”Saturn” fra 1980-1982, og «Salt & Pepper Band» fra 1982 til 1989.

Samtidig med studiene og bandene, begynte Robert å interessere seg for produksjon, komposisjon og lydteknikk, og jobbet i forskjellige studioer som studiomusiker, lydtekniker og musikkprodusent. Han begynte med dette allerede i 1977, og fra 1982 var han ansatt i «Octocon Studio» som lydtekniker og musikkprodusent. Robert var innom flere studioer på 80-tallet, før han på slutten av 80-tallet bygde sitt første studio hjemme.

I hjemmestudioet begynte Robert å komponere, og han var med i MGP første gang i 1989 som komponist med sangen ”Barneøyne” med Kari Gjærum og Jannecke Øinæs. I 1990 var han med i MGP for annen gang med ”Cafe Le Swing” med Tor Endresen, også som komponist. I 1992 vant han den norske finalen i MGP med sangen ”Visjoner” med Merethe Trøan. Hans faste tekstforfatter på den tiden var Eva S. Jansen, som også har skrevet flere låter sammen med Robert. Se forøvrig videoer av dette på siden min her, klikk på Video på toppen av siden, så finner du dette og mer…

Fra 1992 jobbet Robert som instruktør, musikkprodusent og lydtekniker i Sun Studio i Oslo, hvor han gjorde en rekke av de store filmene for Disney. Noen av de Robert har gjort, er Pinocchio, Mulan, Ringeren I Notre Dame, Tornerose, Pochahontas, Løvenes Konge II, Toy Story 1 og 2, Et Kongerike For En Lama, En Langbeint Film og mange, mange flere. I tillegg har han jobbet med 1000-vis av TV-serieepisoder for NRK, Disney, BBC og mange, mange flere.

Robert sluttet heltidsjobben i Sun Studio i 2002, og startet et plateselskap sammen med Gry Jannicke Jarlum. Han var også med i en TV-serie på denne tiden for NRK, Koht vs J-Diva.

På midten av 2000-tallet jobbet Robert med bl.a. Anita Kanstad og Kari Ormestøyl. Samarbeidet med Kari resulterte i at hun vant ”Norsktoppen” i 2008 som årets beste artist.

Etter dette, begynte Robert igjen å jobbe med tegnefilm, noe han gjorde frem til 2012. Han var innom flere firmaer, bl.a. «Ambience Studio» i Oslo, «Dubberman» og «SDI Media». De siste store kinofilmene Robert instruerte, var «Det Regner Kjøttboller» med bl.a. Aksel Hennie og Jannecke Øinæs, og «Grusomme Meg» med Alex Rosen, Elsa Lystad og mange flere.

Robert har gjennom dubbingen av tegnefilm jobbet med de fleste av de kjente skuespillerne i Norge, og veldig mange flinke musikere.

All denne erfaringen drar han nytte av i sin nåværende situasjon som eier av plateselskapet «RAM Recordings» og i driften av sitt eget studio. Se for øvrig RAM recordings hjemmeside.

Robert jobbet som musikkprodusent i sitt eget studio, og han jobbet med sin avdøde kone, Solfrid Gavang Morley, som gjorde det veldig bra som sanger og plateartist. Hun hadde flere TV og Radioprogrammer bak seg .

Robert fortsetter å drive sitt plateselskap fremover med mange spennende prosjekter.

Ta kontakt hvis du ønsker å vite mer.

Link til studioet RAM recordings hjemmeside.